(ВІДЕО) Після 15 років суддівської практики одягнув прикордонний однострій

НАЗАД
15 грудня 2023 15:25

55-річний суддя у відставці Ігор Шипов приєднався до прикордонного відомства у червні 2022 року, а до того, з 2001 по 2016 рік, працював у судових установах міста Чернігів.

З першого дня повномасштабного вторгнення разом з товаришами – відставниками системи МВС, об’єдналися у добровольчий батальйон. Та, керуючись розпорядженнями президента та міністра внутрішніх справ про залучення ветеранів МВС до оборони України, пішли отримувати зброю до Головного управління поліції в Чернігівській області. У лютому 2022 року ветерани на околицях Чернігова створили та тримали три блокпости: регулювали рух, забезпечували громадський порядок, перевіряли осіб, які прямують до міста.

«24-го прокинулися від того, що були перші вибухи, ракетами, напевно, бомбили «Півці», аеродром на околиці міста Чернігів. Одразу своїй сім’ї сказав, щоб вони виїжджали, а я залишився вже тут»,  – каже Ігор.

На початку березня російські війська вщент зруйнували житло сім’ї Шипових, від будинку залишилися тільки руїни, які не підлягають відновленню.

Щойно ворог відійшов із Чернігівщини, Ігор не міг сидіти склавши руки та пішов добровольцем до Чернігівського прикордонного загону, бо розумів, що війна триває.

«Перебіг війни може закінчитися тільки нашою Перемогою. ­­Зараз, дякуючи Богу і всьому суспільству, ми отримуємо допомогу від закордонних наших колег і союзників. Наша Державна прикордонна служба, як і всі війська, всі Збройні сили, переозброюються за стандартами НАТО, а значить скоро обов’язково виженемо ворога з нашої землі»,  – каже сержант Ігор Шипов. ­ 

Нині, у лавах прикордонників, Ігор Шипов займається захистом прав військовослужбовців прикордонної служби, підказує, організовує, надає правову та юридичну допомогу й водночас кожну хвилину готовий боротися за країну зі зброєю в руках.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси